UniCredit Bank continua finantarile pentru companii prin programul IMM Invest Plus, pentru al treilea an consecutiv

UniCredit Bank continua finantarile pentru companii prin programul IMM Invest Plus pentru al treilea an consecutivUniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finantelor alocarile de plafoane de garantare a creditelor pentru intreprinderile eligibile din cadrul programului IMM Invest Plus.

Statul roman, prin Ministerul de Finante, reprezentat prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. (FGCR) sau Fondul Roman de Contragarantare (FRC), dupa caz, garanteaza in proportie de maximum 90% din valoarea creditelor acordate pentru finantarea IMM-urilor, dobanzile fiind subventionate de stat pe o perioada de 12 luni de la data acordarii creditului, iar comisioanele de risc si de administrare sunt subventionate pe toata durata de valabilitate a garantiei acordate. Valoarea dobanzilor percepute este reprezentata de ROBOR la 3 luni la care se adauga o marja intre 0,75% si 2,50% in functie de tipul creditului si/sau componenta programului.

Prin intermediul IMM Invest Plus pot fi imprumutate sume de pana la 10 milioane de lei in cazul creditelor de investitii si pana la 5 milioane de lei pentru liniile/creditele de capital de lucru.

Antoaneta Curteanu, Vicepresedinte Executiv Divizia Retail in cadrul UniCredit Bank: „Sustinerea mediului de afaceri si in particular a intreprinderilor mici si mijlocii ramane pentru noi o prioritate. Prin participarea la programul IMM Invest Plus, UniCredit Bank ofera sprijin unei game largi de companii printr-un mix optim intre fondurile proprii si garantiile de stat, contribuind la dezvoltarea activitatii si a rezilientei acestora in fata adversitatilor”.

Componentele programului IMM Invest Plus 2022 sunt:

    • IMM INVEST Romania: faciliteaza accesul la finantare pentru IMM-urile care nu sunt eligibile pe componentele specifice AGRO IMM Invest, IMM PROD, GARANT Construct, INNOVATION, RURAL Invest.
    • AGRO IMM Invest si RURAL Invest: sustin companiile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii si sectorului alimentar.
    • GARANT Construct: sustine implementarea proiectelor privind imbunatatirea eficientei energetice, investitii in domeniul energiei verzi si aliniere la obiectivele de mediu.
    • IMM Prod: sustine asigurarea lichiditatilor si finantarea investitiilor realizate de catre intreprinderile mici si mijlocii inclusiv start-up-uri din zona urbana pentru incurajarea productiei autohtone de bunuri de larg consum, cresterea capacitatii de productie, reconversia de la intermediere la productie, digitalizarea activitatii, alinierea/imbunatatirea standardelor de mediu, inclusiv imbunatatirea eficientei energetice in cadrul proceselor de productie.
    • INNOVATION: dedicat proiectelor innovative, urmareste incurajarea internationalizarii, stimularea digitalizarii si a comertului electronic, retehnologizarea si brevetele.


Detalii privind solutiile de finantare oferite de UniCredit Bank intreprinderilor mici si mijlocii sunt disponibile pe site-ul web al bancii.

 

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, Banca Comerciala Pan Europeana cu o oferta unica de servicii in Italia, Germania, Europa Centrala si de Est. In Romania, UniCredit Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. UniCredit Bank isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Grupul raspunde unei game variate de nevoi a clientilor sai printr-o retea de parteneri specializati: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

 

Noutati

Error: No articles to display