Bogatul nu poate trai fara sarac, nici saracul fara bogat. Dumnezeu a iconomisit cu intelepciune aceasta dependenta a unuia de altul, ca sa exista iubire si sprijin reciproc, comuniune sociala si buna randuiala.
Cel ce conduce nu apara dreptul cuiva care se afla mai presus de lege si nu judeca pe cineva, pe care il dispretuieste, pentru a cauta vinovati. Cine conduce stabileste si aplica doar ceea ce este drept.
Agentia Spatiala Americana a remis Organizatiei Natiunilor Unite o scrisoare deschisa prin care anunta oficial ca prostia, pe glob, a atins asemenea proportii în ultima perioada incat poate fi vazuta din spatiu, ca o imensa pata neagra.
Liviu, mostenitorul celor 700 metri patrati din satul Tamasi, comuna Corbeanca, se minuneaza si acum de proprietatea sa.
Instalarea noilor echipe la ministere au insemnat si venirea unor oameni noi, specialisti cu carnet de partid.
Profetiile mayasilor si ale lui Nostradamus arata ca lumea, asa cum o cunoastem in ziua de astazi, se va sfarsi in 2012, insa romanii pot sta linistiti, cel putin cei din tara: Romania va supravietui si se va transforma intr-un focar spiritual mondial, potrivit unei profetii indiene.
Stimati tenismeni, stimate tenismene, ingaduiti-mi sa va fac o confidenta, am o noua dragoste - iubesc tenisul.
La tara e frumos. Foarte frumos. Cum sa nu indragesti traditiile milenare ale mediului rural?
Domnul Orban, place sau nu place, este pus la zid in cercurile financiare internationale tocmai pentru ca a incercat sa se ridice impotriva acestor stari de lucruri, cautand sa puna bancile straine chiar la plata ravagiilor facute de ele insele, prin politica de creditare nu a investitiilor si dezvoltarii, ci a consumului fara acoperire economica, politica foarte profitabila lor pe termen scurt.
Avocatul Chiritescu si-a facut documentarea de teren la Flamanzi si a stat de vorba cu unul dintre martorii oculari si participanti la rascoala din 1907.
Romania este impartita intre unitatea deciziilor politice si unitatea inimilor. Cand inimile noastre bat la fel, avem aceleasi valori comune: familia, munca si Dumnezeu.
Stii cum sunt prinse maimutele in Africa ? Vanatorul pune o piatra de marimea unui ou de gaina intr-o scorbura cu diametrul de sase centimetri. Maimutele simt ca acolo este un obiect si incearca sa-l scoata. Dar diametrul scorburii este mult prea mic. Frica de a pierde o tine pe loc.
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem invata de la botanistul, chimistul si agronomul american George Washington Carver este acela de a fi adusi in locul unde il putem auzii pe Dumnezeu.
Turbulentele sociale care se manifesta in unele zone ale Romaniei nu sunt de natura sa incurajeze firmele straine sa demareze investitii strategice nici macar in sectoarele cele mai ademenitoare din punct de vedere al profitabilitatii.
Se spune 65000 de agricultori nu au primit subventia pe motivul ca la data depunerii cererii la APIA, ar fi avut datorii la bugetele locale.
Romania nu a reusit in 20 de ani sa intocmeasca o strategie agricola, a declarat presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu.
Se povesteste in Patericul sinaitic ca un frate oarecare, nedreptatit fiind de un alt frate, s-a dus la avva Sisoe si i-a zis: „M-a nedreptatit un frate si vreau sa ma judec, ca sa mi se faca dreptate!“.
Asigurarea securitatii alimentare pentru toate categoriile de cetateni din Romania este o masura majora a programului de guvernare pe 2012.
Romania a participat in calitate de stat partener la Expozitia Internationala Saptamana Verde 2012 cu un pavilionului national pe o suprafata de 1.000 mp, unde si-au expus produsele 60 de producatori mici si mijlocii.
Folosirea piramidei alimentatiei sanatoase te ajuta sa consumi o varietate de alimente sanatoase. Atunci cand consumi o varietate de alimente, organismul obtine toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie.
In planul strategic al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sunt prezentate cateva dintre punctele tari si slabe ale institutiei:
Viitorul satului depinde foarte mult de modul in care vom actiona cu totii intr-o democratie reala bazata nu numai pe dialog ci si prin consultarea cetatenilor si compromis.
.Desi multi vor sa ne convinga ca suntem rai, lenesi, prosti, s.a.m.d cineva ne iubeste totusi, chiar daca nu toti sunt convinsi de acest lucru. Dumnezeu.
Ca la orice cumpana intre ani, privesc inainte incarcat inca de impresiile anului ce tocmai a trecut. Pentru mine, 2011 va ramane anul pregatirilor pentru reforma Politicii agricole comune.
Analistii Erste au gasit la sfarsit de an 10 puncte tari pe care sa le treaca in contul Romaniei pe 2011, pornind de la revenirea pe crestere economica pozitiva si pana la stabilitatea generala de pe scena politica si mai ales de la nivel guvernamental.
România a dat lovitura cu agricultura in 2011: veniturile din acest sector au crescut de sapte ori mai mult decat media generala europeana.
Azi 17 decembrie 2011 este zi de doliu la Timisoara, in memoria eroilor cazuti la Revolutie.
Compania Google va ajuta cu 11,5 milioane de dolari zece organizatii care lupta impotriva traficului uman si exploatarii prin munca.
Conducatorii nostri europeni au aprobat un plan prin care se interzice permanent cheltuielile publice vitale - pentru a potoli setea marilor banci.
Cheia valorificarii potentialului agricol presupune reformarea sistemului de invatamant agricol din Romania, sustine comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.
Buna ziua, eu sunt Severn Suzukisi si va vorbesc astazi in numele E.C.O. - Organizatia de mediu a copiilor.
Un fost absolvent al Scolii de Afaceri a Universitatii Stanford, in varsta de 76 de ani, a donat institutiei 150 de milioane de dolari pentru infiintarea unui institut dedicat dezvoltarii economiei si reducerii saraciei in tarile subdezvoltate.
Nu putem vorbii de deficit de alimente in lume atunci cand agricultura poate hranii azi 10 miliarde de oameni.
Din 1989, fermierii romani cauta tot felul de forme de colaborare atat in tara cat si in afara ei.
Strainii au cumparat deja un milion de hectare din pamantul fertil al Romaniei, adica peste 12%.
Sunt unul dintre managerii tineri ai acestei tari implicata in schimbarea in bine a fetei urate a sectorului agroalimentar. De mai multi ani incerc sa dezvolt unele investitii in care sunt antrenati mai ales fermierii mici cu vocatie pentru progres.
Un colaborator al revistei Profitul Agricol, e de parere ca programul FEADR ar fi prost croit. El propune o schimbare, care - spune el - l-ar aduce mai aproape de realitate. Poate ca merita ascultat, caci omul explica deschis si limpede:
Manfred Wimmer, CFO al Erste Group, a spus ca Romania este binecuvantata cu una din cele mai mai bune banci centrale pe care le poate avea vreo tara, condusa de un guvernator cu cea mai mare experienta din lume.
,,Morala” este totdeauna o arma a celor ,,ajunsi”
Krems – Austria – 22 August 2011
Lucian Anghel (BCR) considera ca Romania are potential de a se numara printre lideri in ceea ce priveste productia de cereale in Europa si sa ajunga pe locul al doilea in clasamentul european al productiilor, dupa Franta.
Islanda a ajuns cunoscuta in toata lumea pentru colapsul din sistemul bancar care ar fi putut sa o duca la o catastrofa totala.
Reperele schimbarii in aceste zile sunt mutatiile in constiinta, nemultumirea fata de stiinta, sursele interioare de autoritate si putere, respiritualizarea societatii, declinul materialismului, raspandirea democratizarii si miscarea dincolo de nationalitate.
Principalele scopuri ale unui sistem economic construit pentru a deservi o comunitate care se doreste independenta ar trebui sa fie supravietuirea comunitatii in caz de criza.
Mediul agricol s-a schimbat surprinzator de mult in ultimele 10 luni. Modificarile sunt atat de bruste, de profunde si de durata, incat nici celor implicati in sector fie nu le vine sa creada, fie nu le inteleg.
"Romania ar putea deveni un taram al miliardarilor daca s-ar apuca serios de dat cu sapa”, a declarat pentru National, Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
14-10-2024 Irigatii
Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>
27-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente
Podul și mansarda casei tale joacă un rol crucial în menținerea confortului termic al locuinței și în protejarea structurii acesteia. O izolație eficientă în aceste zone ajută la reducerea pierderilor de căldură, la prevenirea condensului și la economisirea energiei. Cu toate acestea, izolația din pod poate să-și piardă eficiența în timp, necesitând înlocuire. Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori și soluțiile eficiente recomandate de specialisti. Mai multe>>
26-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente
Furtunul de pompieri s-a născut din necesitate ca armă în lupta omenirii cu forța distructivă a focului. Prima formă de furtun de pompieri datează din anul 400 i.C și este stomacul de vită.Pe atunci oamenii umpleau cu apă stomacuri de vită pe care le rostogoleau apoi către locul incendiului. Odată ajunși la locul cu pricina, pompierii antici săreau cu picioarele pe stomacul devenit recipient, împroșcând apa peste foc. Însă furtunul de pompieri, într-o formă mai apropiată de furtunul modern, apar... Mai multe>>
10-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente
Într-o lume în continuă evoluție, unde nevoile noastre devin din ce în ce mai complexe, inovația joacă un rol crucial în găsirea soluțiilor optime. În acest context, pompele submersibile se evidențiază ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizări tehnologice, oferind o gamă largă de beneficii atât în mediul rezidențial, cât și în cel agricol. Mai multe>>
18-05-2024 Constructii, instalatii, echipamente
Pe masura ce populatia lumii creste si cererea de apa curata se intensifica, devine tot mai importanta gasirea unor modalitati eficiente si durabile de tratare a apelor uzate. Tehnologiile avansate de epurare a apelor uzate ofera o serie de beneficii in comparatie cu metodele traditionale. Mai multe>>
29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente
Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>
29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente
Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>
09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente
GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>
09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente
Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>
07-03-2024 Irigatii
Pana la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, a platit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica aferenta campaniei de irigatii din anul 2023, reprezentand consumul de energie electrica cu pomparea apei pentru irigatii in statiile de punere sub presiune ale fermierilor organizati in OUAI si alti beneficiari, in baza Legii nr. 125/2007, suma totala decontata fiind in valoare de 7... Mai multe>>
16-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente
Localizata in inima Bucovinei, Unitatea de Productie RUFSTER din Radauti este o investitie cu capital romanesc de peste 8 milioane de Euro. Lansat in 2011, brandul de producator RUFSTER a aparut ca raspuns la nevoile pietei de invelitori metalice pentru un control al calitatii extins si pe partea de productie. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>